tirsdag den 3. juli 2012

Sct. Hans



Vi elsker vort land…….. Sct. Hans Sct Hans.  Vi havde besluttet, at når nu vejret var så dejligt, at man kunne sidde udendørs og nyde sin aftensmad skulle vi lave sammenskuds gilde og finde et sted i byen hvor der blev tændt bål.





Min arbejdskollega Helle havde fundet ud af, at Katuaq vores kulturhus havde lavet et bål ved et sted i byen vi kalder ”Stranden”. Det er dog ikke sandstrand til solbadning, som vi kender fra de sydlige himmelstrøj.  


Vi havde medbragt  et par Smokey Joe grill til at tænde op , så vi kunne stege bøffer og pølser. Nogen havde lavet salat og andre medbragt kage, slik og chip. Der blev rigtig hygget.







 Så blev der tændt ild til bålet og det var tid til at brænde hekse af. Helle havde papir og kuglepen med så hvis man havde en heks der skulle brændes med i bålet kunne man lige sende "den" afsted på et stykke papir.


Udsigten var Sermitsiaq, som jeg tidligere har omtalt her på blogge, som er Nuuks varetegn



Rasmus, som var en af Helle og Janus venner fik lært Cyron at ” slå smut”, så han ledte efter flade sten hele aftnen, så han kunne vise os alle hvordan man gjorde.

Da bålet var ved at være brændt ned kom tidvandet og bålet blev på sikkert vis slukket.  Grillen var også ved at være på det sidste og der skulle så lige ristes skumfiduser på ægte spejder maner.

Hjemturen tog vi på gå ben, så dagens sidste varme kunne nydes




Ingen kommentarer:

Send en kommentar