tirsdag den 24. juli 2012

Happy Birthday…….




Som tiden dog flyver afsted…. Nu er endnu en fødselsdag overstået. Cyron havde fødselsdag fredag d. 13 juli 2012, hvilket er lidt sjovt  at præcis for 5 år siden da han kom til verden var det fredag d. 13 juli 2007. ….Lige på fandens fødselsdag,  som efter overtro skulle bringe uheld, men vi kan dog bare sige vi var fandens heldig med den vidunderlige knægt.


En glad dreng som fylder 5 år .... hip hip hurra



Fødselsdagen skulle fejres efter drengens ønsker og dagen startede med som altid, at vi ikke kunne stille klokkeradioen tidligere end Cyrons indre klokkeradio, for pludselig kom han listende ind og sagde: ” anaana (som betyder mor på grønlandsk) skal vi snart op jeg har jo fødsselsdag idag”, så vi fik indgået en aftale om, at han skulle sove ”rævesøvn” så vi kunne få liv i Melanie , få fundet gaver og flag og synge fødselsdagssang. Skuespillet virkede og der kom gaver på sengen.  



Efter gaverne var pakket ud og vi alle var kommet i tøjet. Tog vi en morgentur hen for at hente rundstykker. For håndværker til morgenmad skulle der være på dagens program.  Vi havde alle taget en fridag så der var masser tid til at nyde morgene sammen. Så der var også plads til, at samle lego ninjago og leget med de fine gaver.

I løbet af formiddagen skulle vi klargøre fødselsdagsfesten, som vi skulle i Mikisoq (børnehaven) for at fejre med de andre børn.  Vi fik derefter bagt slange boller med vingummi, batman/flagermuskage og pakket saftevand, så alt var klar og fødselsdagsbarnet var spændt.

Der skulle også lige bydes velkommen til vores gardinmand, som kom med vores længe ventet mørklægningsgardiner, for i sommerperioden er det jo lyst 24 timer i døgnet, så vi har haft sorte lagner for vinduet.
Når man får bestilt skibsvarer går der lige 4 uger inden levering, for det skal lige fragtes fra Danmark. Derudover blev der også lige skypet med morfar, så vi kunne hører lidt om, hvad han brugte ferien på, det var et glædeligt gensyn på skærmen.









Så blev det endelig tid til fødselsdagsfest i Mikisoq, og sikke en velkomst de havde arrangeret til vi ankom.




På skiltet Står der Tillykke Cyron på grønlandsk og så er der lige det med bogstaver og udtalelse. Men man siger "Bil u a rit", da man oftest udtaler P som B, så sproget er en kæmpe udfordring, men vi øver og lærer nye små ord hele tiden.


Her er opslagstavlen, hvor der bliver skrevet, hvad børnene har lavet i løbet af dagen, der skrives ligeledes beskeder fra forældre vs. forældre og forældre vs. pædagoger.



Her er børnene så klar til eftermiddagskage og frugt. Der er ikke så mange børn, da det er ferie tid, men børnehaven er også kun nomineret til ca. 20-24 børn. Det er en lille hyggelig børnehave.





Om aftenen havde vi aftalt at vi skulle ud at spise på restaurant og valget faldt på  Restaurant Chili, hvilket ikke var en succes. Efter over 1 times ventetid, måtte vi hører om de havde glemt vores mad og  ganske rigtig….Vores bestilling var på mystisk vis væk. Vi fik så 4 stk 1/2 l sodavand og børnene fik hver en lille gave for ventetiden og fordi Cyron havde fødselsdag. Desserten bød på italiensk is, og selvom det er min favorit is har jeg nu fundet noget der kan overgå.  Det er Greenlandice, som er produceret på indlandsisen og er nærmest en ”nul” kcal. Is….Og i kan godt håbe og glæde jer, for pt. Arbejdes der på, at isen kan komme til Danmark. Den er vild dyr, men smager bare himmelsk.

Efter vores restauranttur tog vi bussen hjem og det var tid til, at børnene skulle putte dyner.
Cyron var vældig tilfreds med dagen og gaver, kort mv. Tusinde tak til jer alle for gaver hilsner mv.

Takussaagut (På gensyn)

Fra Nuuk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar