tirsdag den 3. juli 2012

Fritidsbeskæftigelse og Smagsoplevelser



Lige i tiden er vejret helt fantastisk, så familien har tilegnet sig en ny hobby, som nog nærmest er et "Most" i Grønland, hvis man vil være en del af kulturen "Lystfiskeri"  På billeder herunder ses vores første fangst, som er en dejlig torsk frisk fra fjorden. Den er fanget i Malene bugten, som er nærmest uden for vores dør, så var aftensmaden i hus



Torske blev renset, og det var på begynder stadiet, så tak svigermor for bogen God mad let at lave var kommet med i flyttekasserne, så vi kunne læse os til hvordan man renser en hel fisk. Måske et lille kursus kunne være tiltrængt.....


Men efter den var færdig med at blive rengjort forvandlede den sig til den dejligst ret Torsk ala Lousiana. Det smagte simpelthen vidunderlig og nu var vores lystfisker hobby igang.



Så i weekenden tog vi igen på fisketur ved tidvandstid, som vi har lært af de erfaren lystfisker er det perfekte tidspunkt til at fange fisk. Tja....og i kan selv dømme ovenstående billede for ikke mindre end 7 små torsk blev hevet i land på......Ja hold nu fast 2 timers fisketur. Dog var Martin ikke helt tilfreds med kun at bidrage med at have fanget 1 ud af de 7, og så var det ikke engang den største han kunne tage æren for. Vi har nu tidevandkalenderen klar, så vi kan pakke stængerne og tage afsted når chancen byder sig.

Lørdag aften var vi enige om, at der skulle lidt ekstra delikatesse til, og det skulle helst være lidt lokal
vi gik derfor på "bræt" (Kalaaliaraq) ja det kalder man stedet hvor man kan købe dagens fangst.

Her under ses vores udvalgte delikatesse...... En klump hvalkød.


Spækket og huden, som også kaldes Mattaq undlod vi at købe. Grønlænderne spiser det som "slik" rå. Det kan også bruges som tarteletfyld, men det kommer i rå lige inden serveringen. Men vi fik skåret lidt bøffer ud og stegt let på panden. Serveret med lidt grillet tapas grønt fra frost, for friske grønsager koster som tidligere nævnt "spidsen af en jetjager". Det smagte fuldstændig fantastisk og minder mest om en god mør engelsk bøf. 


Efterfølgende har vi så fået fortalt, af en arbejdskollega til Martin, at der er meget forskel på hvilken type hval man få, da det ikke er alt hval kød som smager lige godt.

Bon appetit en kulnarisk oplevelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar