tirsdag den 24. juli 2012

Sejltur og fisketur......

Når nu man er kommet til Grønland er det vel okay, at tilegne sig lidt grønlandsk mentalitet.... Vejret er godt i dag, det er ferie tid og nu har vi arbejdet meget hård imens de andre kollegaer holder deres ferie......Så vi var et par kollegaer som blev enige med os selv om, at vejret var smukt og lige til en sejle og fisketur. Ole synes også lige hans båd trængte til at blive luftet, så vi fik pakket madpakker, fiksegrej og så satte vi kursen mod Præstefjorden, hvor der skulle fanges ørred.



Her er kaptajn Ole, Melanie dybt begravet i nintendo og Karen som nyder fjordudsigten og forbipasserende isskosser

Mig selv og Cyron der nyder friheden med en tur på søsiden af Nuuk

Her lligger vi for anker og skal i gummibåden mod land. Martin fik til opgave, at være kaptajn for gummibåden, men det var en opgave i sig selv




Sidste grej ombord, så vi kan drage ud på vores 5 km. gåtur mod Ole's perfekte fiskested


Her venter de kære små guldklumper tålmodig på, at alle mand kommer i land.


Vejret var dejligt og der blev igen set rensdyrgevir, rygsøjle fra formentlig også et rensdyr  og Cyron fandt tænder fra et ukendt dyr, som nu ligger til pynt i vindueskarmen.


Her vandres der løs i den smukke natur og det var så varmt og mega mange myg og knots. Cyron er endnu ikke så gode venner med mygge nettet, så han var lidt i krigshumør til sidst


Men igen trodser vi myg, knots og kæmper for at kommer frem til fiskestedet.... Og alle med håb om, at der bliver bid








Her en lille kort pause, hvor Ole kommer lidt uheldig afsted med, at pjaske i vand med Cyron. Men det var ikke lige hans dag til vandpjask, så sirenen startede og så skulle man lige have et lift af Adaada (far på grønlandsk), for man var også lidt træt selvom det kun var en kort dag i Mikisoq





Så var vi endelig fremme ved fiskestedet


Melanie tager lige en slapper efter den lange gåtur


Lidt af de smukke omgivelser


Her har Martin fanget sin første ørred 1,6 kg.  


Og pavestolt er han......


Efter god fangst skal de indfangede ørred grov renses og Melanie kigger vældig med. Vi fik en fangst på 9 stk
og man skal stoppe mens legen er god, for de skulle jo bæres 5 km. retur......Det skal lige siges, at 9 ørred kan være ret tunge, at fragte tilbage til båden..




Efter en god fangst, en god madpakke er vi igen klar til, at gå tilbage til båden. 

Dem der så ikke ville rense fisk i fjeldet måtte så igang, da vi kom hjem. Det skal her til skal siges, at vi først var hjemme 24.00 efter et tåget hjemtur.

Det var en super dejlig dag og Ole blev takket med lækker chokolade og et par flasker god vin. Og vi glæder os til at denne lejlighed byder sig igen. For det er vild fedt, at kommer ud i den smukke natur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar