tirsdag den 24. juli 2012

Varmerekord på altanen


Lige et lille spøjst indlæg fra en fjollet ide en lørdag eftermiddag, hvor varmen steg Martin til hovedet. Lørdag d. 21 Juli 2012, var det simpelthen så varmt i Nuuk, at da vi sidst på eftermiddagen kom hjem inde fra midtbyen bare måtte finde ud af hvor varmt der egentlig var. Martin fik den tossede ide, at vi kunne tage stege termometeret . Og nej den har ikke været i ovnen inden den blev fik en plads på kanten af altanen. 



Vi tog derfor vores kæmpe sækkestol med på altanen og så vi rigtig kunne flyde ud og drømme om de varme lande, for det er da total surealistisk, at ligge og solebade i 30 grader i Grønland, men sommeren heroppe er vist ekstrem god i år efter hvad vi har fået fortalt. Der er også nogle af de grønlandske folk der synes det er ulideligt.

Sejltur og fisketur......

Når nu man er kommet til Grønland er det vel okay, at tilegne sig lidt grønlandsk mentalitet.... Vejret er godt i dag, det er ferie tid og nu har vi arbejdet meget hård imens de andre kollegaer holder deres ferie......Så vi var et par kollegaer som blev enige med os selv om, at vejret var smukt og lige til en sejle og fisketur. Ole synes også lige hans båd trængte til at blive luftet, så vi fik pakket madpakker, fiksegrej og så satte vi kursen mod Præstefjorden, hvor der skulle fanges ørred.



Her er kaptajn Ole, Melanie dybt begravet i nintendo og Karen som nyder fjordudsigten og forbipasserende isskosser

Mig selv og Cyron der nyder friheden med en tur på søsiden af Nuuk

Her lligger vi for anker og skal i gummibåden mod land. Martin fik til opgave, at være kaptajn for gummibåden, men det var en opgave i sig selv




Sidste grej ombord, så vi kan drage ud på vores 5 km. gåtur mod Ole's perfekte fiskested


Her venter de kære små guldklumper tålmodig på, at alle mand kommer i land.


Vejret var dejligt og der blev igen set rensdyrgevir, rygsøjle fra formentlig også et rensdyr  og Cyron fandt tænder fra et ukendt dyr, som nu ligger til pynt i vindueskarmen.


Her vandres der løs i den smukke natur og det var så varmt og mega mange myg og knots. Cyron er endnu ikke så gode venner med mygge nettet, så han var lidt i krigshumør til sidst


Men igen trodser vi myg, knots og kæmper for at kommer frem til fiskestedet.... Og alle med håb om, at der bliver bid








Her en lille kort pause, hvor Ole kommer lidt uheldig afsted med, at pjaske i vand med Cyron. Men det var ikke lige hans dag til vandpjask, så sirenen startede og så skulle man lige have et lift af Adaada (far på grønlandsk), for man var også lidt træt selvom det kun var en kort dag i Mikisoq





Så var vi endelig fremme ved fiskestedet


Melanie tager lige en slapper efter den lange gåtur


Lidt af de smukke omgivelser


Her har Martin fanget sin første ørred 1,6 kg.  


Og pavestolt er han......


Efter god fangst skal de indfangede ørred grov renses og Melanie kigger vældig med. Vi fik en fangst på 9 stk
og man skal stoppe mens legen er god, for de skulle jo bæres 5 km. retur......Det skal lige siges, at 9 ørred kan være ret tunge, at fragte tilbage til båden..




Efter en god fangst, en god madpakke er vi igen klar til, at gå tilbage til båden. 

Dem der så ikke ville rense fisk i fjeldet måtte så igang, da vi kom hjem. Det skal her til skal siges, at vi først var hjemme 24.00 efter et tåget hjemtur.

Det var en super dejlig dag og Ole blev takket med lækker chokolade og et par flasker god vin. Og vi glæder os til at denne lejlighed byder sig igen. For det er vild fedt, at kommer ud i den smukke natur.

Besøg fra Danmark og besøg på Lille Malene


Lørdag d. 14. Juli 2012 fik vi besøg af en tidligere kollega til Martin fra Fakta, som var i Nuuk for at holde sin sommerferie. Vi havde i denne forbindelse aftalt, at mødes til noget fælles aftensmad. Inden da havde vi besluttet, at hvis vejret var fornuftigt ville vi bestige Lille Malene. 




Vi besluttede, at starte turen op mod Cirkussøen, som er der vi få vores vandforsyning til lejligheden. Der er tidligere på bloggen et indlæg herfra. Det er et skønt sted, og en tur til Cirkussøen er som at komme til en hel anden verden. Sidst vi var ved Cirkussøen var der stadig en smule is på søen og sne i fjeldet, men det var væk 


Udsigten på turen derop er næsten ikke til at undlade lige at tage et fotografi af, for det er bare så smukt.


Efter, at være et stykke oppe, og nogenlunde så højt, at vindpustene kunne holde myg og knots væk var det tid til en lille kaffepause, hvor der også kunne nydes lidt udsigt.



Der blev leget lidt og kigget efter fine fjeldstykker




Og hvis Melanie fik lov, at bære samtlige smukke sten hjem som hun finder. Ville hun umuligt kunne være på sit værelse for diverse fine sten, så Anaana her må være lidt skarp og holde fast i, at vi ikke skal have sten med hjem hver gang.



Da Martin jo nok mest er kendt for, at tage den nærmeste omvej til målet var det heller ikke den mest direkte vej vi var på mod toppen til Lille Malene.Her er er Martin og John i hvertfald igang med, at spotte hvilken vej vi nemmest kan nå toppen, når nu vi er kommet på afveje. For vende om og give op var vi alle enige om ikke var en løsning.


Udsigten igen bare uimodståelig og når vejret er så smukt er det bare helt fantastisk, at vandre i fjeldene. Dog med kæmper vi mod vores "insektvenner". Så igen er myggenet en fast del af udstyret



Her kom dagens nok største udfordring.... Som endte med mindre stenskred og anaana her måtte lige bide smerten i sig efter, at have fået en kæmpe sten nedover foden, men vigtigst fik jeg redet Melanie fra at tage turen på "numsen" ned igen. Men en gang for alle.....At vende om var ikke en løsning..... Vi ville nå til tops




Her snakkes og fortælles der vist lidt om, hvad vi kan se i denne lille pausestund inden sidste step mod toppen skal sættes ind


Melanie nyder lige lidt frisk luft uden myg og knots i nærheden


Så blev toppen nået. Og en ubeskrivelig udsigt kom til syne.



Cyron indleder her med en sejrs dans.....toppen nået. 



Her ser vi udsigten ind over isfjorden, hvor alle de hvide prikker er hundredevis af isskosser som driver ud inde fra indlandsisen. Gud hvor er der meget is som Greenlandice kunne bruge til deres is produktion.....Men det er så flot, at se på


Udsigten ud i Malene bugten mod Qinngorput


På toppen af Lille Malene er der en varde, og Cyron og Melanie skulle også begge lægge en sten, for at indikere "Vi har været her"


Fuld zoom ind mod isfjorden mod alle isskosserne


Ind over Nuuk bymidten



 Så gør vi klar til nedstigning


Her vælger vi dog, at forsøge at finde den letteste nedstigningsrute, for alle har sultne maver.


Bye og Takussaagut  John og Lille Malene.
Det var en super hyggelig tur og bestemt ikke sidste gang vi kigger på toppen