fredag den 22. juni 2012

Godt vejr og en oplevelsesrig gåtur......



En dejlig søndag med dejligt vejr indbyder til en gåtur i Grønlands smukke naturige omgivelser og det er noget vi allerede efter kort tids ophold sætte stor pris på. Det er altid muligt, at finde en smuk plet, hvor man kan sætte sig og nyde livet og måske tage en lille slapper i frisk luft. Vores søndag blev brugt på en vandretur både på landevejen og i fjeldet.

Der var også andre i Nuuk, som også benyttede sig af det dejlige vejr på en smuk søndag til at være aktive. For på billedet ovenfor og nedenunder ser vi, at der er stor aktivitet på golfbanen. Nuuk byder nemlig på en 9 huls golfbane, for der skal da absolut ikke mangle noget i en hovedstad.



Under vejs på vores vandre tur for vi også lige et portræt af Sermitsiaq, som er Nuuk varetegn. Den er utrolig smuk. Beklageligvis er der en  lille smule tåge, for når solen er højt på en skyfri himmel er det et helt fantastisk syn.



 På vores tur passerede vi også en af de mange kirkegårde, som ses på billede nedenunder. Alle gravsteder er markeret med et hvidt kors og på nogen af gravstederne er der også en gravsten med tekst, som vi kender fra Danmark. Der er dog lige det lidt specielle i forhold til det, at grave et hul, som kisten skal sænkes i, for her er det ikke muligt at grave hul, så det må klares med en stang dynamit eller 2 og lidt springmåtter. Det er samme metoder, som bruges når der skal bygges huse og der skal graves ud til sokkel. I vores bolig område Qinngorput er der en del bygge projekter og derfor foretages der ind imellem springninger. Der kommer en høj alarm sirene, som så er efterfulgt af et ordentlig brag. Det skal siges, at vi første gang tænker  "hvad pokker var det" indtil vi fandt ud af at det var for et springe fri til at støbe sokkel.


Nå tilbage til gravstedet, for endnu en ting, som er en smule anderledes i forhold til Danmark er det med friske blomster til, at sætte på gravstedet.....Tja, man kan godt købe blomster fly friske, men det koster oftest "spidsen af en jetjager", så producent bag plastikblomster har et godt marked her i Grønland, for der lave blomsterkranse, buketter mv. som pyntes med fine bånd. Holdbarheden må nok også siges at være væsentlig længere end de fly friske. 


Vores oprindelig tanke bag gåturen var dette syn, som ses herunder en tur ned til godthåb fjorden for, at se de store isskosser som driver ud inde fra indlandsisen. Det er et smuk syn med alle de store hvid og blå isskosser, som smelter løs her i sommerperioden. De er nærmes helt skulpturel.



Der skulle også lige svinges lidt med fiskestangen


En lang gåtur giver også lidt trætte ben, men så er det jo godt, at der er store sten undervejs, som man kan bruge til et hvile sig på og nyde det dejlige solskin

Ved vandet var der også mulighed for, at kaste med sten og det synes Cyron er helt fantastisk. Stenen skal helst være så store, at man næsten ikke kan løfte dem,  nok mest fordi de giver det største "plump"



Ingen kommentarer:

Send en kommentar