torsdag den 11. april 2013

Tupilak samlingen


I forbindelse med de rejser jeg har været på rundt i Grønland er der opstået en mission som gerne skal udføres.

Missionen er, at der skal bringes en Tupilak med hjem fra hvert nyt sted jeg har været. Det gælder selvfølgelig også, hvis det er i forbindelse med, at familien oplever nye steder (byer og bygder). Jeg vil derfor lige dele de sidste par Tupilakker fra turen Narsarsuaq /Narsaq.


Ovenstående Tupilak er fra Narsaq og købt i deres lokal kunstværksted. Den er lavet af rentak - historien om Tupilaken kan ses i dette indlæg Velkommen til Sisimiut...og på gensyn


Da sidste rejse var besøg to steder var det også to Tupilakker, som skulle bringes med hjem. Det lille vidunder på ovenstående billede er fra Narsarsuaq og må også siges, at det var den sværeste at få fat på, da bygden var vinterlukket. Den er købet i lufthavnen på hjemturen, hvor kiosken udover at sælge pølser, slik, kaffe og sodavand mv. også havde et lille udvalg af Tupilakker.....så Mission Complet.

Bogen i baggrunden er den nye udgivelse fra Carsten Egevang med helt fantastiske sort/hvid billeder taget i Ittoqqortoormiit (scoresbysund) i Øst Grønland, bogen indeholder også en kort beskrivelse af at leve et liv i en tyndbefolket og isoleret bygd, med 800 km til nærmeste beboede område.


Takuss

Ingen kommentarer:

Send en kommentar