søndag den 14. oktober 2012

Søndagshygge


Så er weekenden snart ved, at nå til ende og ligeledes er efterårsferien. Melanie har brugt efterårsferien sammen med kammeraterne i skolepasningen, hvor de har lavet en del spændende aktiviteter.

Men denne søndag var helt særlig for familiens yngste mand. Han havde nemlig debut på sin første fodboldtræning i B67 Nuuk og I kan tro det var en træt og stolt dreng efter en 2 timers hård træning, som desuden også kunne prale med målscorering, hvilket ikke er helt dårligt når det var første gang. Træningskampen endte 6-5 og vi kan nu også indmelde os i forældreklubben for dem som er fast inventar i træningshallen hver weekend.  


Træningskamp i Inussivik hallen

Den stolte målscore
Efter træningen gik turen hjem til Qinnorput, så vi kunne få os en lille smule frokost og Cyron trængte vist også til et lille hvil på sofaen sammen med KungFu Panda 2 på fjernsynet. Efter vi havde nydt eftermiddagskaffen blev vi enige om, at vi ville tage det varme tøj på og tage en tur i fjeldet. En tur op til Cirkussøen, for at se om der var overflade is på søen, for det meste af det sne vi fik i sidste uge er efterhånden ved at være smeltet væk igen og det er kun fjeldtoppene der er prydet med et fint hvidt sne tæppe.




Overflade is var der ikke meget af, men så kunne vi i stedet nyde udsigten og de mange isskosser som det seneste døgns tid driver forbi os inde fra isfjorden og ud mod havet forbi Malenebugten. Og fra Cirkussøen er der et rigtig stort og smukt overblik ud over fjorden. Og børnene nyder at klatre rundt i fjeldet  





Her bag Martin ses, at der kun er en lille smule sne tilbage på toppen af Store Malene og vi nok må væbne os lidt med tålmodighed endnu inden vi får den rigtige vintersne som først skal tages afsked med igen engang ultimo april medio maj.


Vi besluttede denne gang som noget nyt, at tage nedstigning fra Cirkussøen på den anden side i forhold til, hvor vi plejer. Det gav bare anledning til at tage lidt flere billeder, for pludselig kunne vi se Qinngorput fra en helt ny vinkel. Her er lige et view ud over Qinngorput ind mod Nuuk Centrum


Børnene har efterhånden sat sport i, at hver gang man passere en varde - så skal der placeres en sten fordi så kan man finde tilbage, men nu er det bare sådan, at der er varder overalt hvor man går og det kan ofte være ret svært at finde akkurat samme vej tilbage. 


We are the King/Queen of the world..... Og det er med at stå godt fast så vinden ikke blæser en omkuld 




Videre på vores tur er der så et lille frosten vandløb, og det kan dog ikke ses på billedet, men bag isen kan man se vandet løber ned af fjeldstykket


 Her er så taget et panoramabillede ud over hele Qinngorput.


Her er så en lille Stenmand, som holder øje ud over Qinngorput, og gad vide om den sender bud til en hjælpeånd, hvis der er fare på færde..... De grønlandske historier omhandler mange gange noget om myter og overtro 




Sidste punkt på vores gåtur bliver lige et billede af vandfaldsnedløbet som kommer oppe fra Cirkussøen. Det er så smukt og den ændre udtryk i takt med naturens årstider skifter.


Som afslutning på weekenden og Melanies efterårsferie synes jeg lige, at i skulle have lov til at se, hvad hun blandt anden har brugt tiden på. Skolepasningen havde en tur på billedekunstskolen i Nuuk, hvor dagen stod på udarbejdelse af voksfigur, som ses her på billedet. Melanie har fortalt, at det skal forestille en sportsmand, som laver strækøvelser efter dagens hårde træning. Ud over voksfigur fik de også mulighed for at lave kunstmalerier.

Mange søndagshilsner

Fra os alle 4










1 kommentar:

  1. Kære Martin og familie.

    Skønt at følge med i jeres eventyr! Håber I snart kigger forbi Danmark igen. Ring endelig når i gør, så vil jeg da bestræbe mig på at være i Herning. :)

    Lige en opdatering fra Herning land og det gamle Fakta. Og når jeg siger gamle Fakta, så mener jeg det skam. Efter en hvis frk. 23-år er kommet, er det blevet en helt ny Fakta. Jeg selv smed sørgmodigt min opsigelse efter 4 skønne år for snart en måned siden. Det samme har samtlige nøglebærer gjort, bortset fra 3 der endnu ikke har fundet andet arbejde. (Går da ud fra, at det er den eneste grund til, at de bliver hængende).

    Jeg sagde i hvert fald op med et brag! :)

    Vi savner dig herhjemme og tænker tit på dit gæve smil og rare væsen. Du var ikke bare en chef, du var også en god ven og fantastisk støttepæl. Det er du nu stadig!

    Keep in touch, du ved hvor du kan fange mig. Har en masse at fortælle! ;)

    / Lea

    SvarSlet