fredag den 24. maj 2013

Baaj Mikisoq


Så kom dagen, hvor der var afskedsmik i Mikisoq for smølferne. Børnene har set frem til denne dag, selvom det alligevel bliver lidt trist når den allersidste dag kommer om få måneder.

Vi blev modtaget i døren med håndtryk af alle de stolte smølfedrenge, som bød pænt indenfor til deres afskedsmik 


Vi havde hver især bagt kage til kaffebordet, og Cyron's kage var en chokoladekage med et foto af smølfegruppen til fødselsdag ved Ingrid.


Stine som er leder i Mikisoq holder en lille afskedstale, til smølfegruppen


Og der blev lyttet opmærksomt på alt hvad hun fortalte om smølfegruppen. Der var ingen tvivl om, at de både var hyggespreder med kreative tanker og ideer.


Så var det tid til diplomoverrækkelse og der blev læst søde ord op om hver og en lille smølf, som var trykt på deres diplom. Håber trods det lidt uklare foto i kan læse Cyrons tale, og dem af jer der kende ham rigtig godt kan uden tvivl genkende den glade, og lattermilde dreng.




Kaffemik'en bød på en lille ekstra overraskelse, for i Maj måned har det været Maj Sund. Mikisoq har været super aktive, og på facebook har det været muligt at følge med i deres mål om at gå 1.000 km inden 24 maj. De har vandret Nuuk tynd og i går var målet nået. Hård slid skal jo belønnes, så her er Anne i gang med præmie overrækkelse og endnu et diplom.  



 En helt flok glad og super "Maj Sund" børn.



Her ses præmie og diplom, og det smarte ved en sund madkasse er, at den kun kan indeholde sund mad.


Her dagens dobbelt diplommodtager, og selvom dagens udfordringer og kaffemik har været hård og man er meget træt kan der komme et lille smil på læben.



Så ser vi frem til morgendagens kaffemik ved Lucas, som fylder 4 år. Rigtig grønlandsk version ved et hold af vores grønlandske venner som bor i Qinngorput.

Takuss

søndag den 12. maj 2013

Grillet rødfisk med sprødt skind....


Fredag aften var jeg ude at spise med mine kollegaer på et helt fantastisk spisested i Nuuk  som hedder Nipisa og betyder stenbidder på grønlandsk. Vi skulle tage afsked med vores kære onkel Ole, men det er ikke afsked eller restaurant indlægget skal omhandle. 

Men imens jeg var afsted havde Cyron og Martin hentet en kæmpe rødfisk ude i vores fryser, som skulle blive lørdagens aftensmåltid.

Skroget fik vi kogt fiskefond af, så der er til en god gang fiskesuppe, men jeg fik som opgave at vælge helt hvordan aftensmaden skulle være og Martin skulle så være kokken.

Her er så resultatet, som smagte mega godt, og jeg vil derfor dele opskriften med jer.

Skal dog lige bemærkes, at der i opskriften er kartoffelmos lavet på søde kartofler, som ikke ses på billedet. Den slags spiser jeg ikke, men vi valgte at lave almindelig kartoffelmos til øvrige i familien, og det blev modtaget rigtig godt.



Grillet rødfisk med sprødt skind og mango/advocado salsa

4 pers.

Du skal bruge:
1 kg søde kartofler
salt og peber
500 g rødfiskefileter, afskællede
2 spsk olivenolie
1 mango
2 advocado
2 store to mater
1 lille rødløg
1 chili'3 spsk frisk citronsaft
1 håndfuld basilikum

Tips:
I stedet for rødfisk kan der anvendes multe eller victoriabars med skind
Ligeledes kan der serveres et lækkert brød til.

Sådan gør du:

1. Skræl de søde kartofler, og skær i grove stykker.

2. Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand og kog dem uden salt til de er helt møre.

3. Hæld det kogende vand fra, og blend dem til grov mos og smag til med salt og peber

4. Skær små snit i rødfiskens skind, og pensel skindet med lidt olie.

5. Varm en grill eller grillpande på, så den er meget varm. Læg rødfisken med skindsiden nedad på den varme grill/pande. Rør ikke ved fisken de første 3 min. Pres med en palet ned på midten af hvert stykke fisk i 5-10 sek, hvorved hele skindet får kontakt med grillristen/panden. Lad fisken stege videre til den har fået et fint grill mønster, og vend den derefter om og steg videre på den anden side i ca. 1 min. Krydder med salt og peber.

6. Skræl mango og advocado og skær i små tern.

7. Skær tomater i tern og hak løg og chili fint.

8. Bland mango,advocado, tomater, løg, 1spsk olie, citronsaft og groft hakkede basilikum i en skål og smag til med salt.

Takanna / Værsgo

Opskriften er inspiration fra Fisk #2 (2 gange om ugen)

Takuss fra Nuuk

Jeans forvandled til nederdel med grønlandsk islæt....



Rigtig Glædelig mors dag til alle jer der er mødre og læser med derude.

 Her startede min mors dag, med en lille overraskelse fra mine egne "Guldklumper" en Airport Express, så der endelig langt om længe er trådløs forbindelse til telefoner og computer. Det er jo i Danmark bare en del af bredbåndspakken, men her er internetforbindelse ret dyrt, vi har først her i 2013 fået mulighed for den flaterate forbindelse med begrænsninger til skyhøj pris. Det var en super fin mors dags gave, som endda hele familien kan få glæde af.

Martin tog efterfølgende på arbejde, og børnene satte sig og så tegnefilm, så.....hvad skal mor her så finde på.....

Lys ide...Den anden dag, da vasketøjet skulle lægges sammen, opdagede jeg at Melanie havde fået slidt hul på et par jeans.

Singer symaskinen og lidt google søgning....Det blev sammenlagt til et formiddagsprojekt, for de hullede jeans var relativ nye. Jeg synes derfor det var en smule ærgerligt, hvis de bare skulle i containeren.

Jeg fandt via lidt billedsøgning på google denne DIY en gammel klassiker på at forvandle et par jeans til en nederdel på bloggen  Bjørnemor 


Det blev resultatet af de forvandlede jeans, og med en lille Ulo, så nederdelen fik et grønlandsk islæt, og der er med garanti ingen af klassekammeraterne, som har den nederdel 100% magen til



Og den passer perfekt, og som i kan se blev den taget i brug med det samme.


Og alt imens symaskinen "brummer" derud af ....Var der stor aktivitet på altanen med de smukke snespurve, og bag altangitteret kan man lige ane, at vi har fået en del sne de sidste 14 dag.

Fortsat rigtig god mors dag derude

Takuss fra Nuuk






fredag den 3. maj 2013

Maaji Nuan - Mikisoq




I Mikisoq er maj måneds tema også Maaji Nuan, så der bliver studeret torsk fra ende til anden....


Og....hmm....hvem ved måske nogen af børnene bliver inspireret til en uddannelse som havbiolog eller måske et job hos Royal Greenland på produktionslinjen kunne være noget....


Det ser  da ud til de er meget optaget af projekt "Torsk"


Derudover er endnu et Maaji Nuan projekt skudt i gang. Der skal nemlig gåes nogle kilometer......mange kilometer. Målet er, at børnene tilsammen frem til 27 maj, hvor de drager på koloni i fjorden skal runde 1000 kilometer, så i kan ellers tro der bliver travet, og vi har de sidste par dage fået en meget træt dreng hjem om eftermiddagen.


Her ses Cyron i front med Samuel. Cyron fortalte i eftermiddags på hjem fra Mikisoq, at Samuel havde været så træt i sine små ben, at Cyron måtte slæbe ham hjem.... så mor: "det er nok derfor jeg trænger til at komme hjem og hvile mine ben de er lidt ømme i dag"

Så Maj Sund til alle jer derude

God weekend, hvor der imorgen venter en Poul Krebs koncert ...Jubii

Takuss

torsdag den 2. maj 2013

Maaji Nuan - Maj Sund


Så kom 1 maj, som i Nuuk også betyder Maaji Nuan blev skudt igang, og i denne anledning var vi så super heldige, at have besøg af selveste Chris MacDonald.


Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq

Eftermiddagen startede med et fantastisk underholdende foredrag omkring Mentalitet og Motivation, og han var simpelthen postitiv energi til din 400g frontal pandelap. Efter et både underholdende og videnbaseret foredrag, som kun kan anbefales, at deltage i hvis muligheden byder sig var der arrangeret 5 km. løb/cykeltur for at skyde Maaji Nuan igang.


Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq
Lidt billeder fra løbet


Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq


Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq
 Der var deltager i alle aldersgrupper

Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq


Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq
 Her er selveste Chris fyldt med positiv energi

Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq


Efter løbet havde Royal Greenland sponsoreret grønlandske specialiteter og der kunne derudover bydes på frisk frugt og vand  

Foto: Leiff Josefsen /Sermitsiaq

Jeg selv kunne desværre ikke deltage, da jeg langtid for inden havde tilmeldt mig en styling aften i et af de lokale tøjbutikker i byen....en rigtig Tøz'e aften, hvor der blev prøvet tøj og snakket.

Maj Sund til jer alle derude....

Takuss