søndag den 17. februar 2013

Søndagstur til Cirksussøen


Efter arbejde og fodboldtræning var overstået og inden det stod på aftensmadslavning var der lige tid til en hyggelig vandretur. Det er efterhånden ved, at være lang tid siden vi har besøgt cirkussøen, så på med alt det varme tøj og afsted. For temperaturen viste -7,8 grader og med en chillfactor på -16,8 grader er det mega koldt for "snudeskaftet"



 Sne har vi endelig fået en del af, så man skulle nok få varmen af at trave igennem de store snedriver undervejs

Vejret var utrolig smukt, og når der ikke lige er en bænk i nærheden man kan tage et lille hvil på undervejs, så må man bare lige tage en "slapper" i den dunbløde sne



Nedenstående billede er den fantastiske udsigt på vejen op mod cirkussøen


Snedriver langs fjeldkanten....


"Tvillinge tårnen" eller nærmere betegnet Jagtvejs tårnene kan anes inde i Nuuk York City





Himlen var så klar og blå som selv den jakke jeg har på.

Her på billedet nedenunder er det som om sommeren er Cirksusøen, hvor vores drikkevand kommer fra, så om vinteren må vi undervære brusebad og drikkevand, men det må man leve med, når man bor i små bosteder i fangerkultur.....Spøg til side.... der er selvfølgelig vandværk, som forsyner os om vinteren

 "En Black Ninja" på fjeld vandring eller det er forhåbentlig ikke en Qivitoq (fjeldgænger)


Nej....det er simpelthen bare for ikke at kinderne skal få forfrysninger i denne kulde



Det er lige muligt at kigge ud under huen..... Og Melanie er simpelthen den fødte "Fjeld abe" hun kravler og leger alle steder, hvor det er muligt.



Og her er det lige tid til en kæmpe krammer fra Ataata (far)



Og ......Cirkussøen er ikke til at se for bare sne 



Flere snedriver...



Her kan man næsten ikke se forskel på fugl eller fjeld.



Solnedgangen nærmer sig, og vi må vende næsen hjem igen.... Overnatning i fjeldet kræver nok lidt mere end varmt overtøj


 Her ses vist tydeligt på de røde kinder, hvor koldt det er...



Udsigt på nedstigningen.


Trip, Trap træsko.....på vej hjem i varmen.



Takuss og weekend
knus fra os alle i Nuuk

lørdag den 16. februar 2013

Skiuge med smølferne

Idag har vi så fået styr på det sidste udstyr til, at Cyron kan tilbringe hele den næste uges tid på skibakken. Mikisoq's smølfe gruppe skal ud, for at lærer alpin. 


 Vi måtte slippe med 1.800 kr. for komplet sæt hjelm,skistøvler ski og bindinger, så det var ikke så slemt. Skibrillerene fik han i julegave og er flittigt benyttet når vi går til og fra børnehaven i snevejr, og ligeledes når der køres på "kurrebræt". Her er SUPERMAND.... klar parat til kør....Nu er vi rigtig spændte på, om han tør.  Det kan være han bliver så bidt af skisport, så han kommer og "plager" om snowboard.


Og vil vejret nu være lige så smukt, som på de næste billeder er vi ikke i tvivl om, at de får en hyggelig uge med ski og varm kakao ude på skibakken.



Den seneste uges tid har vi nemlig fået en del sne.....det er bare super fedt. Og vi nyder de smukke omgivelser i fulde drag


Og vores solnedgange er også et helt specielt syn, som kan være svært at gengive på billeder, men vi synes dog, at det er lykkedes meget godt på nedenstående foto.

 Takuss fra Nuuk

onsdag den 13. februar 2013

30 års Fødelsedags Mik


Kære Alle der læser med derude,

Først vil jeg benytte lejligheden til, at takke for opmærksomheden til min 30 års fødselsdag til alle jer der har sende jeres varmeste og kærligste tanker mod det kolde Nord med post, sms, pr. telefon eller blomster bud mv.
Det var super dejligt. Trods min familie desværre ikke kunne være med til vores kæmpe kaffemik, så synes jeg alligevel i skulle have lov, at få et lille view med hjemme fra Danmark.

Ja, det er jo noget af en omgang, når man venter omkring et par og tredive gæster til kaffe og aftensmad, og når det mest af alt skal ligne det vi i Danmark kender som Sønderjysk kage bord, så måtte jeg jo sætte den store kage dyst igang.



Kagebordet bestod af gulerodsmuffins med ostesmørcreme, som har fået orange spiseligt spray på og gode gammeldaws fastelavnsboller....Ja det høre jo til når nu der blev slået katten af tønden i stor stil i hele byen samme weekend.


Og til en hver "børne fødselsdag" høre der kagemand/dame til. Ja og der skulle jo deltage en hel flok børn til fødselsdagsmik, og vi voksne står vel ikke i vejen for en kagemand med masser slik.


 Så blev det også til en brownies med skumfiduser. Det var også en kage, som absolut fald i "god jord" hos børneflokken, og de skumfiduser der var til overs forsvandt også fra skålen.



Lidt stjerne og blomsterformet mini hindbærsnitter....æv æv min kære farmand ikke kunne deltage, da han elsker hindbærsnitter.


Kage bage dysten er ikke helt slut endnu, for der var også chokolademuffins med nutella frosting og sølvglimmer.


Friskbagte gulerodsbrud, appelsin minimuffins, mini oreosmuffins. Så var der ostefad og masser frisk frugt. Pyha en ordenlig omgang, men endelig klar til gæsterne.

 Der var sat låneborde op, og folk hygge snakkede. Og det mest fantastiske ved disse grønlandsk traditionelle kaffemik er man møder mange nye mennesker.


Efter kaffe og kage skulle vi have lidt aftensmad, selvom alle var godt proppet. Martin havde lavet rensdyr ryg og oksesteg, samt flødestuvet kartofler. Jeg selv havde forberedt lidt forskellige salater. Der var broccoli salat, rødbedesalat og bønnesalat.


Børnene stor som små hyggede sig med hinanden. Jeg er meget imponeret over, at så mange børn samlet i en lille 115 kvm lejlighed bare "klikker" sammen som havde de kendt hinanden altid.


Vores nye grønlandske reserve familie er bare så fantastiske og dejligt selskab.




Sidste på aftnen var der tid til Ice age 4 film i soveværelset. Det er vist godt vores seng er så stor, at der var plads til alle mand.

Så får i også lov til lige at se lidt af gaverne




Ovenstående billede er gaven fra min kollegaer. Armbåndets isbjørnehoveder er lavet af narhvalstand, hvilket kræver bopælattest for, at man må bringe det med sig ud af landet, hvis man en dag rejser herfra





Disse øreringe er lavet, af Melanies bedste kammerat Oliver's mor, som er super kreativ.


Fastelavnsmasken er lavet i skolepasningen af Melanie.



Ovenstående er en halskæde ligeledes fra mine kollegaer. Isbjørnehovederne er lavet i rentak (rensdyr gevir)


Her er halskædevedhæng og øreringe i grønlandsk guld, fra Guldminen i Sydgrønland

Og afslutningsvis lige det tilhørende kort med Pilluarit 30 år.....Tak for en uforglemmelig fødselsdag

Mange knus fra Nuuk