lørdag den 3. november 2012

Halloween Kaffemik


Halloween traditionen er efterhånden ikke længere noget særsyn i mange lande længere, men for grønlænderne er det stadig meget nyt. Halloween skikken er et par tusinde år gammel og ifølge folketro er dagen en "alle sjælesfest", hvor man kunne bede for de afdøde, der var kommet i skæresilden. Idag kan Halloween sammenlignes med vore traditioner ved Sct. Hans, hvor man brænder heksen af eller fastelavn, når man skal klæde sig ud, spise boller og ballade. 

I år har byen dog "stået på den anden ende" Der har været pyntet til Halloween i Nuuk Center og der er blevet afholdt græskar udskærings konkurrencer flere steder i byen på trods af, at ét græskar koster ikke mindre end 94 kr., så dem har vi ikke set mange af ude foran på folks dørtrin med lys i. På biblioteket har de haft Halloween overnatning med gyser film og uhyggelige historier for de lidt større børn. Og der har gået udklædte zombier rundt i byen.

I Mikisoq har de også forberedt sig til Halloween, for de inviterede alle forældre til Halloween kaffemik, hvor de pyntede børnehaven og forældrene bagte boller og kage. 


Cyron fik købt Halloween udklædning....


Jeg fik bagt Halloween creme/ chokoladeboller med edderkopper og blodsprængte øjne....


Da vi fra morgenen ankom til børnehaven for at aflevere Cyron var der total mørklagt og op ad trappen til døren var der levende lys, papmache græskar og uhyggelig musik...... og inde i børnehaven blev vi mødt af eddekopper og spindelvæv i loftet, samt skeletter i loftet.....men det mest uhyggeligt var heksen på nedenstående billede som pludselig kom frem af mørket, og i kan tro Cyron blev en smule bange indtil det gik op for ham at det bare var Anne



Hun ser sgu også en smule væmmelig ud.....


Her en af Cyrons kammerater fra børnehaven. Det er Niels med en økse gennem halsen....Og ja Red eye reduction får pludselig en helt anden betydning....


The Ghost Cyron.......


Her er et gruppebillede af børnehavebørnene


Skeletterne i loftet


Edderkopperne og spindelvæv i loftet....

Til aften var Melanie inviteret til kæmpe Halloween party med spisning hos en skoleveninde, men desværre uden forældre, hvilket hun selvfølgelig synes var helt fantastisk, så derfor ingen billeder derfra. De havde hygget sig og der var "stemt dørklokker"  og råbt "slik eller ballade". Efter festen kom hun hjem med en kæmpe pose fyldt med alverdens slik.

Mange Halloween hilsner fra Nuuk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar