søndag den 22. september 2013

Rustur med nye kollegaer


Pyha...Tiden flyver afsted og bloggen har efterhånden ligget i laaang sommerdvale, så det er vist tid til lidt update på Inuit tilværelsen. Martin var i går på "Rustur" med sine nye kollegaer, hvor der var arrangeret sejltur tur til Kanásut på Nordlandet, hvor Inger og Poul har den finest lille hytte med fantastisk udsigt ud til Godthåbfjorden.


Inger og Poul's hytte med udsigt ud til Godthåbsfjorden



Efter ankomst til hytten skulle flaget hejses, lidt som vi kender fra det danske kolonihaveliv.


Fjordlivet er dog væsentlig mere primitivt end kolonihavelivet, men helt klart på den "fede" måde når man elsker natur og spejderlivet. Derfor sejler Poul efter vand imens Inger få flaget hejst.


Da flaget var nået til toppen af flagstangen og vandforsyningerne var hentet til hytten kunne der blive brygget frisk kaffe og det blev tid til rundstykker og morgenbasser imens der blev snakket på livet løs.

Martin på isskossen - heldigt den ikke havde tænk sig at flække

Efter morgenkaffen var det tid til kalorieforbrænding, så der skulle fjeldvandres og fiskes.

Niels ved den gamle gravplads

Der blev fortalt mange grønlandske historier og her står Niels og kigger på en gammel gravplads og måske han får drøftet nogle historier med de afdøde.


Tja, vi har jo allerede fået drys af vinterens første sne, og det viser naturen sine tydelig tegn på. Her ses nogle af de smukke efterårsfarver og vi kan begynde at forberede os på 8-9 måneders vinter og sne. 


For de hurtige er der stadig lidt sortbær tilbage, så man kan få dækket vitaminbehovet for vinteren


Vi gik alle ombord på båden igen og sejlede til Sermitsiaq vandfaldet, hvor der blev fisket torsk til den store guldmedalje. Der blev en smule ekstra passagere på båden retur mellem 60-70 torsk blev fisket op, så en del af dem fik plads i gummibåden.

Så var der bid, men fansgten koste en knækket fiskestang

Nu har vi viste vinterforsyningerne på torskekvoten på plads formentlig omkring 50 -60 kg torsk, så mon ikke der er til en del hjemmelavet fiskefrikadeller


 Da vi kom retur til hytten skulle der spises frokost og spilles kortspil inden turen gik tilbage til Nuuk
Frokost i hytten

 Det var en super skøn dag i den dejlige grønlandske Natur

Takuss fra Nuuk