fredag den 31. august 2012

Grundstødt skib nær Nuuk


Bloggen har været stillestående den seneste tid, da vi har holdt ferie og har haft besøg fra Danmark, men nu er det endelig tid igen til lidt indlæg fra livet her i Nuuk.

Omkring den 18 august 2012 grundstødte  det skib, som Royal Arctic Line havde chartret for at sejle varer til Uummannaq, Upernavik og bygderne i nærheden. Det er oplyst, i nyhederne, at der var en kendt mand ombord, som af sikkerhedsmæssig årsager anbefales her i farevandet, så det har sikkert været uopmærksomhed der er skyld i ulykken. Containerne ombord indeholder varer, der var tiltænkt butikkerne i den nordlige del af Grønland..... Der har sikkert været butikker i Nuuk, som måtte afgive vare fra næste kommenden skib til de nordlige butikker, for en ny bestilling af vare tager ca. 3 uger inden leveringen til Nuuk og dernæst skal de så fragtes videre til Nordgrønland. Det er lidt nogle andre vilkår end vi kender fra Danmark med 24 timers levering. 

Vi har gennem den seneste uges tid kunne følge tømningen af skibet gennem vores stuevinduer. Det har været en lang process, da der var gået hul i skroget og inden de kunne påbegynde tømning skulle de foretage inspektion, så man sikrede sig, at der ikke skete større skader på skibet, samt der ikke skete olie udslip.  



Skibet lå på skær ca. 12 sømil fra Nuuk og vi kunne se den i kikkerten fra vores stuevinduer.

Tømningen foregik med 2 mindre både, som kunne rumme ca. 4 container ad gangen, så det tog som tidligere nævnt ca. en uges tid inden den var helt tømt og kunne trækkes løs fra skæret og "hjælpes i land"

Her er så lige et billede af, at de endelig langt om længe får skibet i havn i Nuuk onsdag d. 29 august 2012. De skal nu have vurderet hvilke skader der skal udbedres i Nuuk inden skibet kan vende hjem til endelige udbedring af skaderne.

Takuss fra os alle 4